TURVALLISUUS

Matkusta turvallisin mielin

Swacen kuljettajaa avustavat turvavarusteet valvovat älykkäästi ympäristöä ja tuovat mielenrauhaa ajamiseen. Kuljettajaa avustavat turvallisuusjärjestelmät auttavat välttämään onnettomuuksia, helpottavat pysäköintiä, auttavat pitämään auton omalla kaistallaan ja tuovat helpotusta kaupunkiajoon.

 

Törmäyksenestoavustin (DSBS)

Törmäyksenestoavustin auttaa estämään törmäyksiä muiden ajoneuvojen ja jalankulkijoiden kanssa. Järjestelmän sensorit tarkkailevat liikenneympäristöä ja järjestelmä varoittaa kuljettajaa mahdollisesta törmäysriskistä ja tarpeen mukaan jarruttaa automaattisesti pyrkien välttämään törmäyksen tai ainakin vähentämään törmäyksestä aiheutuvia vahinkoja

Aktiivinen kaistavahti

Järjestelmä hyödyntää kamerasensoria tunnistaakseen auton ajautumisen ajokaistan ulkopuolelle, ja se varoittaa siitä äänimerkillä ja varoitusvalolla Tarvittaessa järjestelmä kääntää itse ohjauspyörää estääkseen auton ajautumisen ajokaistan tai tien ulkopuolelle.

Ajolinja-avustin

Ajolinja-avustin toimii mukautuvan vakionopeussäätimen kanssa. Järjestelmä pyrkii pitämään auton aina kaistan keskellä tarvittaessa itse ohjaamalla.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä

Järjestelmä hyödyntää samoja sensoreita kuin kaistavahti havainnoidakseen ajoneuvon asentoa ja tahatonta ajelehtimista esim. kuljettajan väsymystilan vuoksi. Onnettomuustilanteiden ehkäisemiseksi järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja ilmoituksella auton monitoiminäytöllä, jotta kuljettaja ryhtyisi korjaavaan toimenpiteeseen.

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä seuraa liikennemerkkejä ja näyttää ne monitoiminäytöllä, jos kuljettaja ei huomaa niitä ajaessaan.

Mukautuva vakionopeussäädin

Mukautuva vakionopeussäädin ylläpitää mitä tahansa määrättyä ajonopeutta, kun edessä ei ole ajoneuvoa, ja tarpeen mukaan mukauttaa Swacen nopeuden edellä kulkevan ajoneuvon nopeuteen säilyttäen riittävän turvavälin.

Lisäksi automaattivaihteisessa S-Crossissa Järjestelmä myös pysäyttää Swacen, jos edellä kulkeva ajoneuvo pysähtyy. Mikäli edessä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle 2 sekunnin sisällä, Swace lähtee myös liikkeelle säilyttäen riittävän turvavälin.

Kaukovaloavustin

Ajoneuvon kaukovalot vaihtuvat automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille, kun järjestelmä havaitsee vastaantulevan tai edessä ajavan ajoneuvon, tai riittävästi ympäristön valaistusta.

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä (GLX)

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä auttaa vaihtamaan kaistaa turvallisemmin. Sen tutka- anturit tarkistavat kuolleet kulmat auton molemmilla puolilla. Jos järjestelmä havaitsee ajoneuvon, vastaavan puolen sivupeiliin syttyy varoitusvalo.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (GLX)

Peruutettaessa pois pysäköintiruudusta, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee sivuilta lähestyvät autot ja varoittaa niistä äänimerkillä ja merkkivalolla sivupeilissä.