TURVALLISUUS

Matkusta turvallisin mielin

Swacen kuljettajaa avustavat turvavarusteet valvovat älykkäästi ympäristöä ja tuovat mielenrauhaa ajamiseen. Kuljettajaa avustavat turvallisuusjärjestelmät auttavat välttämään onnettomuuksia, helpottavat pysäköintiä, auttavat pitämään auton omalla kaistallaan ja tuovat helpotusta kaupunkiajoon.

 

Pysäköintiavustin, S-IPA GLX)

Pysäköintiavustin auttaa kuljettajaa peruuttamaan parkkiruutuun, pysäköimään auton taskuparkkiin sekä poistumaan taskuparkista. Järjestelmä antaa äänimerkkejä ja ohjeita monitoiminäytöllä sekä huolehtii ohjauspyörän kääntämisestä automaattisesti. Järjestelmä hyödyntää ultraäänisensoreita tunnistaakseen mahtuuko auto parkkiruutuun. Järjestelmä mahdollistaa pysäköinnin myös ahtaissa tiloissa.

Rinnakkaispysäköinti (GLX)

Pysäköintiruutuun ajaminen on paljon helpompaa ja vähemmän stressaavaa pysäköintiavustimen avulla. Yksinkertaisesti kytke pysäköintiavustin päälle, järjestelmä mittaa ultraäänianturien avulla, mahtuuko autosi parkkiruutuun. Sitten järjestelmä ohjaa
auton paikoilleen automaattisesti, ja sinun tarvitsee vain käyttää jarrua, kaasua ja vaihteita
annettujen ohjeiden mukaan.

Taskupysäköinti (GLX)

Taskupysäköinti voi olla haastavaa, mutta pysäköintiavustin tekee siitä helppoa. Kytke pysäköintiavustin päälle ollessasi lähellä pysäköintitilaa, järjestelmä mittaa ultraäänianturien avulla, mahtuuko autosi parkkiruutuun. Sitten järjestelmä ohjaa auton
paikoilleen automaattisesti, ja sinun tarvitsee vain käyttää jarrua, kaasua ja vaihteita annettujen ohjeiden mukaan. Poistumisavustin auttaa poistumaan taskuparkista, kytke
pysäköintiavustin päälle vaihteen ollessa P-asennossa ja seuraa annettuja ohjeita.


Törmäyksenestoavustin

Törmäyksenestoavustin auttaa estämään törmäyksiä muiden ajoneuvojen, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kanssa. Järjestelmän sensorit tarkkailevat liikenneympäristöä ja järjestelmä varoittaa kuljettajaa mahdollisesta törmäysriskistä ja tarpeen mukaan jarruttaa automaattisesti pyrkien välttämään törmäyksen tai ainakin vähentämään törmäyksestä aiheutuvia vahinkoja.


Aktiivinen kaistavahti

Järjestelmä hyödyntää kamerasensoria tunnistaakseen auton ajautumisen ajokaistan ulkopuolelle. Tarvittaessa järjestelmä kääntää itse ohjauspyörää estääkseen auton ajautumisen ajokaistan tai tien ulkopuolelle.Ajolinja-avustin

Ajolinja-avustin toimii mukautuvan vakionopeussäätimen kanssa. Järjestelmä pyrkii pitämään auton aina kaistan keskellä tarvittaessa itse ohjaamalla.


Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä

Järjestelmä hyödyntää samoja sensoreita kuin kaistavahti havainnoidakseen ajoneuvon asentoa ja tahatonta ajelehtimista esim. kuljettajan väsymystilan vuoksi. Onnettomuustilanteiden ehkäisemiseksi järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja ilmoituksella auton monitoiminäytöllä, jotta kuljettaja ryhtyisi korjaavaan toimenpiteeseen.


Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä seuraa liikennemerkkejä ja näyttää ne monitoiminäytöllä, jos et huomaa niitä ajaessasi.


Mukautuva vakionopeussäädin

Mukautuva vakionopeussäädin ylläpitää mitä tahansa määrättyä ajonopeutta, kun edessä ei ole ajoneuvoa, ja tarpeen mukaan mukauttaa Swacen nopeuden edellä kulkevan ajoneuvon nopeuteen säilyttäen riittävän turvavälin. Järjestelmä myös pysäyttää Swacen, jos edellä kulkeva ajoneuvo pysähtyy. Kun edessä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle, Swace lähtee myös liikkeelle säilyttäen riittävän turvavälin.


Kaukovaloavustin

Ajoneuvon kaukovalot vaihtuvat automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille, kun järjestelmä havaitsee vastaantulevan tai edessä ajavan ajoneuvon, tai riittävästi ympäristön valaistusta.


Kuolleen kulman valvontajärjestelmä (GLX)

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä auttaa vaihtamaan kaistaa turvallisemmin. Sen tutka- anturit tarkistavat kuolleet kulmat auton molemmilla puolilla. Jos järjestelmä havaitsee ajoneuvon, vastaavan puolen sivupeiliin syttyy varoitusvalo.

 


Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (GLX)

Peruutettaessa pois pysäköintiruudusta, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee sivuilta lähestyvät autot ja varoittaa niistä äänimerkillä ja merkkivalolla sivupeilissä.