TURVALLISUUS

Suzuki Vitaran turvallisuus on edistyksellistä. Vastaavat huipputekniset turvallisuusvarusteet löytyvät yleensä vain huomattavasti kallimmista maastureista.

Suzuki Vitaralle 5 tähteä turvallisuudesta uudesta Euro NCAP -turvallisuustestistä

Uusi Suzuki Vitara on ensimmäinen kompakti SUV, joka saavutti täydet viisi tähteä uudesta Euro NCAP 2015 -turvallisuustestistä. Suzuki Vitara saavuttu erinomaiset tulokset kaikista neljästä testattavasta kategoriasta; aikuismatkustajat, lapsimatkustajat, jalankulkijat ja turvallisuusvarusteet. Testikriteerien tiukentumisen johdosta viiden tähden saavuttaminen on arvokkaampi saavutus kuin koskaan aikaisemmin.

› TUTUSTU TESTITULOKSIIN EURO NCAP -SIVUSTOLLA

› LUE LEHDISTÖTIEDOTE (eng. pdf)

Turvallisuusvarusteet

Suzuki Vitarassa on vakiona , 7 turvatyynyä, ESP-ajonhallintajärjestelmä, ABS-jarrut, elektroninen jarruvoimien jako (EBD), hätäjarrutustehostin, törmäystilanteessa kuljettajasta poispäin kääntyvät polkimet, Isofix-kiinnikkeet, mäkilähtöavustin, alamäkihidastin ja rengaspaineen valvontajärjestelmä. GL+ -varustelusta alkaen törmäyksenestoavustin (RBS) ja GLX-varustetasossa lisäksi peruutustutka edessä ja takana.

Törmäyksenestoavustin (RBS)

Suzuki Vitaran törmäyksenestoavustin seuraa etäisyyttä edellä ajavaan autoon ja varoittaa äänimerkillä sekä varoitustekstillä monitoiminäytössä törmäyksen mahdollisuudesta. Jos kuljettaja tekee hätäjarrutuksen, järjestelmä aktivoi jarruavustimen, joka lisää jarrutustehoa. Jos järjestelmä itse määrittelee törmäyksen väistämättömäksi, törmäyksenestoavustin jarruttaa automaattisesti pyrkien välttämään törmäyksen tai ainakin vähentämään törmäyksestä aiheutuvia vahinkoja. (GL+ -varustelusta alkaen)