Suzuki – nelivedon asiantuntija, yli 40 vuoden kokemuksella

Jatkuvan tuotekehityksen periaate ja yli 40 vuoden kokemus nelivetotekniikasta ovat tuottaneet laajan nelivetomalliston, joka on kerännyt arvostusta ja tyytyväisiä asiakkaita ympäri maailmaa. Suzuki tunnetaan erittäin kestävien nelivetoautojen valmistajana. Suzukin ensimmäinen nelivetomalli LJ10 esiteltiin Japanissa vuonna 1970. Pian Suzukin nelivedot saavuttivat suosiota ympäri maailmaa.

Turvallista etenemistä

Neliveto on Suomen vaativissa keliolosuhteissa tärkeä lisä auton turvavarustukseen. Nelivedon ansiosta liikkeellelähdöt käyvät varmasti myös sateen, lumen ja jään liukastuttamilla teillä. Kaarreajo on vakaata eikä jäisenkään mäen nouseminen tuota ongelmia. Maastossa ja mökkiteillä nelivedolla varustettu auto on omassa elementissään.

Jimny – Drive Action 4X4

Drive Action 4×4 -nelivetojärjestelmässä vetotapaa (2WD, 4WD ja 4WD-L) vaihdetaan keskikonsolissa sijaitsevista napeista. 2WD-asennossa Jimny on takavetoinen. 4WD-napista kytkeytyy nopea neliveto, joka sopii tasaisemmille alustoille, kuten metsäpoluille ja hiekkateille. 4WD-L nappia painamalla kytketään hidas neliveto, kun tarvitaan lisää pitoa jyrkkiin mäkiin tai rankempaan maastoon. Drive Action 4×4 -nelivetojärjestelmän paineilmalla toimivat napalukot mahdollistavat vaihtamisen takavedon ja nopean nelivedon välillä alle 100 km/h vauhdissa, kun ajo-olosuhteiden muutokset sitä vaativat. Hidasta nelivetoa kytkettäessä Jimnyn tulee olla paikoillaan.

SX4 S-Cross – AllGrip

Suzukin arvostetun nelivetoteknologian uusin sukupolvi, AllGrip-nelivetojärjestelmä, varmistaa vakauden erilaisissa tie- ja keliolosuhteissa. AllGrip-nelivetojärjestelmä tarjoaa kuljettajan valittavaksi neljä ajotilaa (Auto, Sport, Snow ja Lock) helppokäyttöisellä keskikonsolin valitsimella. Auto-asento painottaa nelivedon polttoainetaloudellisuutta tyypillisissä ajo-olosuhteissa. Järjestelmä kytkee nelivedon automaattisesti päälle havaitessaan luistoa. Sport-asento parantaa kaarreajo-ominaisuuksia kohdistamalla takapyöriin lisää voimaa. Samalla se lisää myös moottorin nopeaa reagointia kaasupolkimen painallukseen, sekä pitää moottorin kierrosluvun korkeana CVT-vaihteistolla varustetuissa malleissa. Snow-asento lisää vakautta ja parantaa pitoa liukkailla pinnoilla jakamalla voimaa kaikille pyörille kaasupolkimen asennon ja ohjausliikkeiden perusteella. Lock-asennossa voima jakautuu tasaisesti etu- ja taka-akseleiden välillä, jonka vuoksi se sopii vaikeakulkuisessa ja vaativassa maastossa ajoon. Tila vaihtuu Snow-tilaan 60 km/h nopeudessa.

Swift – 4X4

Swiftin 4×4 -järjestelmä on toteutettu viskokytkimellä. Neliveto kytkeytyy automaattisesti päälle, kun etu- ja taka-akseleiden välillä on pyörintänopeuseroa. Tämä järjestelmä vähentää polttoaineenkulutusta, sillä Swift on nelivetoinen vain tarvittaessa.