TEKNIIKKA

TEHOKAS VOIMANSIIRTO. AINA PARASTA AJETTAVUUTTA.

Moottori, vaihteisto ja nelivetojärjestelmä vastaavat kuljettajan ja olosuhteiden vaatimuksiin mukautuen aina automaattisesti ja huomaamattomasti tarpeen mukaan. Vitara on tilanteissa kuin tilanteissa juuri oikea neliveto.

1.4 Boosterjet

1,4-litraisessa Boosterjet-suoraruiskutusturbomoottorissa on runsaasti tehoa (95 kW / 129 hv) ja vääntöä (235 Nm) erittäin laajalla kierrosalueella. Olosuhteista riippumatta Boosterjet-turbo reagoi kaasupolkimen painallukseen suorituskykyisesti polttoainaetaloudellisuutta ja alhaisia päästöjä unohtamatta.

Manuaalivaihteistot

5- tai 6-portaisen käsivaihteiston välityssuhteet, yhdessä tasauspyörästön välityksen kanssa, antavat parhaan suorituskyvyn ja minimoivat polttoaineen kulutuksen. Kevyesti ja tarkasti toimiva vaihteensiirto tarjoaa aina nautinnollisen ajokokemuksen.

Automaattivaihteisto

Automaattivaihteisto tekee ajamisesta vaivatonta. Kuusivaihteinen automaattivaihteisto on suunniteltu antamaan Vitaralle erinomaisen kiihtyvyyden sekä paljon vääntöä matalilla kierroksilla. Vastaavasti moottoritienopeuksissa vaihteisto alentaa moottorin kierroslukua pitäen polttoaineenkulutuksen pienenä.

Vaihteenvalitsinsiivekkeet

Automaattivaihteistolla vaihteiden valinta voidaan tehdä nopeasti ja helposti käyttämällä ohjauspyörän takana olevia siivekkeitä.

Alusta ja kori

Tasapainoinen jousitus
Jousitusjärjestelmä on viritetty eurooppalaisia teitä varten, jotta saadaan paras yhdistelmä vakautta, mukavuutta ja hiljaisuutta. Edessä on MacPherson-joustintuet kierrejousilla ja takana yhdystukirakenne erillisillä kierrejousilla.

Jäykkä ja kevyt kori
Suurlujuusterästä käyttämällä korista on saatu jäykkä ja kevyt. Tämä auttaa vakaan ajokäytöksen ja erinomaisen polttoainetaloudellisuuden toteutuksessa, sekä lisää samalla turvallisuutta.