Aja hybridillä

Suzuki Swacen edistyksellinen hybriditekniikka tekee ajamisesta miellyttävää. Hybridijärjestelmä käyttää joko bensiinimoottoria, sähkömoottoria tai molempia samaan aikaan ajo-olosuhteista riippuen polttoainetaloudellisuuden parantamiseksi. Hybridijärjestelmässä on runsaasti voimaa leppoisaan ajamiseen. Ajamista helpottaa portaattomasti toimiva automaattivaihteisto.


Hybridijärjestelmä

Sähkömoottori käynnistää Swacen hiljaisesti ja sujuvasti. Liikkeellelähdöt ja hitaasti ajaminen tapahtuvat äänettömästi sähköllä. Suuremmilla nopeuksilla ja kiihdytettäessä polttomoottori on pääosassa ja sähkömoottori avustaa sitä generaattorin tuottaman sähkön avulla. Ripeissä kiihdytyksissä sähkömoottori avustaa polttomoottoria käyttämällä niin ajoakun sähköä kuin myös generaattorin tuottamaa sähköä. Tarvittaessa polttomoottorilla ladataan ajoakkuun virtaa. Hidastettaessa ja jarrutettaessa syntyvä energia kerätään talteen ja ladataan ajoakkuun. Energian säästämiseksi auton pysähtyessä polttomoottori sammuu. Liikkeelle lähdetään sähköllä, mikäli ajoakussa on riittävästi virtaa.


EV-ajotila

Swacella voidaan ajaa myös pelkästään sähköllä EV-ajotilaa käyttämällä. Tämä vaihtoehto on kätevä esimerkiksi pysäköintihallissa. EV-ajotilan saatavuus ja suurin toimintamatka vaihtelevat ajoneuvon olosuhteiden ja akun varaustason mukaan.

Ajotilanvalinta

Kuljettajalla on mahdollisuus valita ajotilanteeseen tai omaan ajotyyliin paras ajotila kolmesta vaihtoehdosta.

NORMAL-ajotila
Normal-ajotila tarjoaa optimaalisen tasapainon matkustusmukavuuden, ajettavuuden ja taloudellisuuden välillä. Se sopii jokapäiväiseen liikkumiseen.


ECO-ajotila
Eco-ajotila auttaa säästämään polttoainetta kiihdytyksiä pehmentämällä ja vähentämällä ilmastointilaitteen tehoa. Eco-ajotila on parhaimmillaan kaupunkiliikenteessä.


SPORT-ajotila
Sport-ajotila tekee kiihdytyksistä nopeampia ja se on omimmillaan mutkaisilla teillä ajettaessa.