TURVALLISUUS


Acrossissa on yksi luokkansa parhaista turvavarustepaketeista. Edistyneet turvavarusteet auttavat suojaamaan sinua ja matkustajia, joten voit huoletta keskittyä ajamiseen.

 

Mukautuva vakionopeussäädin

Mukautuva vakionopeudensäädin ylläpitää mitä tahansa määrättyä ajonopeutta. Kun järjestelmä tunnistaa, että edessä on hitaampi ajoneuvo, se mukauttaa ajonopeutta automaattisesti ja säilyttää riittävän turvavälin. Järjestelmä myös pysäyttää Acrossin, jos edellä kulkeva ajoneuvo pysähtyy. Kun edessä oleva ajoneuvo lähtee taas liikkeelle, myös Across lähtee liikkeelle.


Kuolleen kulman valvontajärjestelmä

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä auttaa vaihtamaan kaistaa turvallisemmin. Sen tutka-anturit tarkistavat kuolleet kulmat auton molemmilla puolilla. Jos järjestelmä havaitsee ajoneuvon, vastaavan puolen sivupeiliin syttyy varoitusvalo.


Aktiivinen kaistavahti

Järjestelmä tarkkailee tietä ja tunnistaa, jos auto on vaarassa ajautua ajoradan ulkopuolelle. Tarvittaessa järjestelmä kääntää itse ohjauspyörää palatakseen takaisin ajoradalle.


Ajolinja-avustin

Ajolinja-avustin toimii mukautuvan vakionopeussäätimen kanssa. Järjestelmä pyrkii pitämään auton aina kaistan keskellä tarvittaessa itse ohjaamalla.


Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä

Järjestelmä hyödyntää samoja sensoreita kuin kaistavahti. Se tarkkailee ajoneuvon liikkeitä ja tunnistaa esimerkiksi kuljettajan väsymystilan aiheuttaman tahattoman ajelehtimisen. Onnettomuustilanteiden ehkäisemiseksi järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja monitoiminäytön ilmoituksella.


Törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella

Törmäyksenestoavustimen sensorit tarkkailevan liikenneympäristöä. Järjestelmä varoittaa mahdollisesta törmäysriskistä ja tarpeen vaatiessa jarruttaa automaattisesti välttääkseen törmäyksen tai vähentääkseen törmäyksestä aiheutuvia vahinkoja.


Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä toimii peruutettaessa pois pysäköintiruudusta. Järjestelmä tarkkailee sivuilta lähestyviä autoja ja varoittaa niistä äänimerkein ja sivupeilien merkkivaloin.


Pysäköintitutkat ja pysäköintijarruavustin

Pysäköintitutkat helpottavat pysäköintiä ahtaissa paikoissa. Mikäli Across meinaa törmätä paikallaan olevaan esteeseen, pysäköintijarruavustin pysäyttää auton jarruja käyttämällä törmäyksen estämiseksi.


eCall-hätäviestipalvelu

Järjestelmä lähettää onnettomuuteen joutuneen auton tyyppitiedot ja sijaintipaikan hätäkeskukseen. Samalla avautuu puheyhteys kuljettajan ja hätäkeskuspäivystäjän välille. Näin hätäkeskus voi lähettää apua mahdollisimman pian ja tarkasti. Kuljettaja voi myös ottaa hätäkeskukseen yhteyden itse painamalla SOS-painiketta.


Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä seuraa liikennemerkkejä ja näyttää ne monitoiminäytöllä, jos et huomaa niitä ajaessasi.