TURVALLISUUS


Acrossissa on yksi luokkansa parhaista turvavarustepaketeista. Edistyneet turvavarusteet auttavat suojaamaan sinua ja matkustajia, joten voit huoletta keskittyä ajamiseen.

 

Mukautuva vakionopeussäädin

Mukautuva vakionopeusjärjestelmä ylläpitää mitä tahansa määrättyä ajonopeutta, kun edessä ei ole ajoneuvoa, ja tarpeen mukaan mukauttaa Acrossin nopeuden edellä kulkevan ajoneuvon nopeuteen säilyttäen riittävän turvavälin. Järjestelmä myös pysäyttää Acrossin, jos edellä kulkeva ajoneuvo pysähtyy. Kun edessä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle, Across lähtee myös liikkeelle säilyttäen riittävän turvavälin.


Kuolleen kulman valvontajärjestelmä

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä auttaa vaihtamaan kaistaa turvallisemmin. Sen tutka-anturit tarkistavat kuolleet kulmat auton molemmilla puolilla. Jos järjestelmä havaitsee ajoneuvon, vastaavan puolen sivupeiliin syttyy varoitusvalo.


Aktiivinen kaistavahti

Aktiivinen kaistavahti Järjestelmä hyödyntää kamerasensoria tunnistaakseen auton ajautumisen ajokaistan ulkopuolelle. Tarvittaessa järjestelmä kääntää itse ohjauspyörää estääkseen auton ajautumisen ajokaistan tai tien ulkopuolelle.


Ajolinja-avustin

Ajolinja-avustin toimii mukautuvan vakionopeussäätimen kanssa. Järjestelmä pyrkii pitämään auton aina kaistan keskellä tarvittaessa itse ohjaamalla.


Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä

Järjestelmä hyödyntää samoja sensoreita kuin kaistavahti havainnoidakseen ajoneuvon asentoa ja tahatonta ajelehtimista esim. kuljettajan väsymystilan vuoksi. Onnettomuustilanteiden ehkäisemiseksi järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja ilmoituksella auton monitoiminäytöllä, jotta kuljettaja ryhtyisi korjaavaan toimenpiteeseen.


Törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella

Törmäyksenestoavustimen sensorit tarkkailevat liikenneympäristöä. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa mahdollisesta törmäysriskistä ja tarpeen mukaan jarruttaa automaattisesti pyrkien välttämään törmäyksen tai ainakin vähentämään törmäyksestä aiheutuvia vahinkoja.


Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Peruutettaessa pois pysäköintiruudusta, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee sivuilta lähestyvät autot ja varoittaa niistä merkkivalolla sivupeilissä.


Pysäköintitutkat ja pysäköintijarruavustin

Pysäköintitutkat helpottavat pysäköintiä ahtaissa paikoissa. Mikäli Across meinaa törmätä paikallaan olevaan esteeseen, pysäköintijarruavustin pysäyttää auton jarruja käyttämällä törmäyksen estämiseksi.


eCall-hätäviestipalvelu

Järjestelmän avulla onnettomuuteen joutuneen auton tyyppitiedot ja sijaintipaikka välittyvät tarkasti hätäkeskukseen ja apua pystytään lähettämään mahdollisimman pian. Samalla avautuu myös puheyhteys auton ja hätäkeskuksen välille. Voit myös itse ottaa yhteyttä hätäkeskukseen painamalla auton SOS-painiketta, jos näet onnettomuuden tai tarvitset kiireellistä apua.


Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä seuraa liikennemerkkejä ja näyttää ne monitoiminäytöllä, jos et huomaa niitä ajaessasi.