ALLGRIP PRO – AITO MAASTURI

Jimnyssä on neljä ominaisuutta, jotka tekevät siitä oikean maasturin. Erillinen tikapuurunko, erinomaiset kohtaus-, ylitys- ja jättökulmat, jäykät akselit sekä alennusvaihde.

AllGrip Pro -nelivetojärjestelmä

Työkäyttöönkin sopivassa Jimnyssä on AllGrip Pro -nelivetojärjestelmä. Kaupungissa ja maantiellä voidaan ajaa pelkällä takavedolla. Liukkaalla kelillä ja maaston muuttuessa hankalammaksi valitaan jakovaihteistosta neliveto. Ajoasetusta voidaan vaihtaa takavedon (2H) ja nopean nelivedon (4H) välillä alle 100 km/h nopeudessa. Todella vaikeissa paikoissa löytyy avuksi vielä alennusvaihteisto (4L), jonka avulla voidaan ryömiä hitaasti eteenpäin ja saadaan välitettyä enemmän voimaa pyörille.


Jimnyssä on edeltäjiensä tapaan edessä ja takana jäykät akselit kierrejousilla. Jäykät akselit varmistavat erinomaisen pidon maastossa ajettaessa. Kun jokin este työntää toista rengasta ylöspäin, akseli painaa toista rengasta alaspäin kasvattaen renkaan pitoa. Jousitukseen lisätty ohjausvaimennin puolestaan vähentää tiestä ohjauspyörään välittyviä tärinöitä.


Kompaktin korin ansiosta maastossa tärkeä kohtauskulma on peräti 37 astetta ja jättökulma vielä vaikuttavampi 49 astetta. Kun vielä ylityskulma on 28 astetta, voi Jimnyllä edetä huoletta
jyrkissä paikoissa ja kivikoissa ilman puskurien tai pohjan kolhiintumisesta.


Tikapuurungon vääntöjäykkyyttä on parannettu lisäämällä tikapuurunkoon yksi X-tuki ja kaksi poikittaistukea. Luja perusrakenne lisää myös mukavuutta ja vakaata kulkua maantiellä.