Turvallisuus

Jimnyssä on runsaasti uusimpia turvallisuusvarusteita, jotka auttavat välttämään onnettomuudet ja minimoimaan vahingot. Uusimmat turvallisuusvarusteet tekevät ajamisesta myös entistä vaivattomampaa.

Törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella (DSBS)

Törmäyksenestoavustin seuraa kamera- ja lasersensoreilla etäisyyttä edellä ajavaan ajoneuvoon tai jalankulkijaan, ja varoittaa äänimerkillä sekä merkillä monitoiminäytössä törmäyksen mahdollisuudesta. Järjestelmä toimii alla esitetyillä tavoilla tilanteesta riippuen.

Jos kuljettaja tekee hätäjarrutuksen, järjestelmä aktivoi hätäjarrutustehostimen, joka lisää jarrutustehoa. Jos järjestelmä itse määrittelee törmäyksen todennäköiseksi, törmäyksenestoavustin jarruttaa automaattisesti.

1. Varoitus

Varoittaa äänimerkillä ja varoitustekstillä monitoiminäytössä.

2. Jarruassistentti

Jos törmäys edellä ajavaan ajoneuvoon on todennäköinen, järjestelmä lisää jarrutustehoa hätäjarrutuksen aikana.

3. Automaattinen jarrutus

Jos törmäyksen todennäköisyys kasvaa entisestään, järjestelmä jarruttaa automaattisesti.


Kaistavahti

Järjestelmä hyödyntää kamerasensoria tunnistaakseen kaistaviivat. Mikäli ajoneuvo alkaa
ajautua pois kaistalta, kaistavahti varoittaa kuljettajaa merkkivalolla, ilmoituksella auton monitoiminäytöllä ja tärisyttämällä ohjauspyörää. Järjestelmä on käytössä auton nopeuden ollessa yli 60 km/h.


Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä

Järjestelmä hyödyntää samoja sensoreita kuin kaistavahti havainnoidakseen ajoneuvon asentoa ja tahatonta ajelehtimista esim. kuljettajan väsymystilan vuoksi. Onnettomuustilanteiden ehkäisemiseksi järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä, merkkivalolla ja ilmoituksella auton monitoiminäytöllä, jotta kuljettaja ryhtyisi korjaavaan toimenpiteeseen. Järjestelmä on,käytössä auton nopeuden ollessa yli 60 km/h.


Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Järjestelmä tarkkailee edessä olevia liikennemerkkejä. Voimassa olevat nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näytetään kuljettajalle ajotietokoneen näytöllä.


Kaukovaloavustin

Ajoneuvon kaukovalot vaihtuvat automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille, kun järjestelmä havaitsee vastaantulevan tai edessä ajavan ajoneuvon. Järjestelmä on käytössä auton nopeuden ollessa yli 40 km/h.