Uudistunut Suzuki Vitara on tyylikkäämpi ja turvallisempi

 

Suzuki Vitara saavuttaa 30 vuoden iän, minkä kunniaksi se uudistuu monipuolisesti. Jatkossa konepellin alla on aina taloudellinen Boosterjet-turbomoottori ja turvavarustus on luokkansa täydellisin. Lisäksi Vitaran tyyliä on hiottu niin ulkonäön kuin sisustuksen osalta.

Suzuki Vitara esiteltiin vuonna 1988, jolloin se oli erittäin kompakti kolmeovinen pikkumaasturi. Vuosien mittaan autoon lisättiin takaovet ja se myös kasvoi parin sukupolven myötä kookkaammaksi. Nykyisen Suzuki Vitaran tuotanto alkoi japanilaismerkin Unkarin tehtaalla vuonna 2014. Uusi Vitara saavutti heti suuren suosion ja se on ylivoimaisesti eniten myyty nelivetoinen kompakti katumaasturi Suomessa.

Suzuki muotoili Vitaran niin taitavasti, etteivät sen linjat ole lainkaan vanhentuneet. Niinpä ulkonäköä on vain hiottu uudella keulan ilmeellä ja LED-takavaloilla. Edessä kromattu säleikkö ja uudelleen muotoiltu puskuri lisäävät Vitaran tyylikkyyttä. Vanteissa on uutta tyyliä ja värivalikoimaan on lisätty kaksi vaihtoehtoa.

Sisältä Vitara on entistä korkeatasoisempi, sillä materiaalit ovat aiempaa parempia. Kojelauta on nyt miellyttävästi pehmeäpintainen ja tekniikka on uutta. Mittaristo ja kello ovat entistä helpompilukuisia ja päämittareiden välissä on nyt värillinen ajotietokoneen näyttö.

Tärkeä parannus on siirtyminen kokonaan turbotekniikkaan bensiinimoottoreissa. Vitaran perusmoottorina ollut vapaasti hengittävä 1,6-litrainen korvataan vähemmän kuluttavalla ja puhtaammalla 1,0-litraisella Boosterjet-turbomoottorilla. Sen suurin teho on 82 kW (112 hv) ja suurin vääntömomentti 170 Nm. Suurin teho putoaa aavistuksen, mutta toisaalta vääntömomentti kasvaa ja on käytettävissä laajalla käyntinopeusalueella. Toisena moottorina jatkaa nykyisen Vitaran S-mallissa ollut 1,4-litrainen 103 kilowatin tehoinen Boosterjet-turbomoottori. Suomeen Vitaraa tuodaan vain nelivetoisena ja ostaja voi valita joko käsivalintaisen tai automaattivaihteiston.

Suzuki Vitara on saanut kiitosta erittäin kattavasta varustelustaan ja uudistuksen myötä varustetasoa kohennetaan entisestään. Erityisesti huomiota on kiinnitetty turvavarusteluun, jossa Vitara nousee luokkansa huipulle. Siinä on paljon varusteita, joita kilpailijoihin ei saa rahallakaan.

Uudistuneessa Suzuki Vitarassa on vakiona mm. aktiivinen kaistavahti, kaistanvaihtoavustin, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus ja törmäyksenestoavustimessa on nyt myös jalankulkijoiden tunnistusominaisuus.

Tarkemmat tiedot uudistuneen Suzuki Vitaran meille tuotavista malleista, varusteista ja hinnoista julkaistaan syyskuuhun mennessä. Ensimmäiset uudistuneet Vitarat saapuvat Suomeen syys-lokakuussa.