Turvallisuus

Turvallisuus etusijalla

SX4 S-Cross varmistaa turvallisuutesi kattavasti, aina törmäysten ehkäisemisestä (aktiivinen turvallisuus) matkustajien suojaamiseen asti (passiivinen turvallisuus). Edistyksellinen tekniikka ja parhaat turvallisuusominaisuudet lisäävät luottamustasi, joten voit laajentaa ajoreittejäsi uusilla vaihtoehdoilla.

Suzuki_SX4_S-Cross_airbag

Aktiivinen turvallisuus

ESP-ajonvakautusjärjestelmä
ESP auttaa pitämään auton hallinnassa seuraamalla antureiden välittämiä tietoja ja ohjaamalla niiden avulla moottorin ja jarrujen toimintaa. Jos renkaat menettävät otteensa tiestä, ESP säätää automaattisesti moottoria ja jarruja, jotta auto pysyy kuljettajan hallinnassa. ESP on vakiona kaikissa SX4 S-Cross -malleissa.

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS)
TPMS varoittaa kuljettajaa rengaspaineen alenemisesta monitoiminäytön kautta. Järjestelmä valvoo kunkin renkaan painetta venttiilissä olevan anturin avulla.

Mäkilähtöavustin
Mäkilähtöavustin helpottaa mäkilähtöjä estämällä auton valumisen taaksepäin, kun kuljettaja siirtää jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle.

Passiivinen turvallisuus

Jokaisessa S-Cross -mallissa on yhteensä seitsemän turvatyynyä suojaamassa kuljettajaa ja matkustajia mahdollisessa törmäystilanteessa. Etu- ja sivuturvatyynyjen sekä sivuturvaverhojen lisäksi kuljettajaa varten on polviturvatyyny. Matkustajan- puoleinen etuturvatyyny on poiskytkettävissä lastenistuimen asentamiseksi etuistuimelle. Kolaritilanteessa polkimet kääntyvät kuljettajasta poispäin jalkoihin kohdistuvien vammojen minimoimiseksi.

Korissa on hyödynnetty Suzukin TECT-konseptia (Total Effective Control Technology) keveyden ja matkustajien turvallisuuden osalta. Siinä törmäysenergia johdetaan poispäin matkustajista. Konsepti lisää myös jalankulkijoiden turvallisuutta mahdollisessa törmäyksessä.