SUZUKIN KEVYTAUTOT

Suzukin kevytauto on turvallinen, taloudellinen ja käytännöllinen vaihtoehto mopoille ja mopoautoille. Kevytauto on suunniteltu 15-17-vuotiaille nuorille, ja nuoren täytettyä 18 vuotta, voidaan sama kevytauto muuttaa takaisin henkilöautoksi. Kevytautojen tekniikka, ominaisuudet ja varusteet ovat samat kuin vastaavissa henkilöautoissa. Suzukin koko mallisto käy kevytautoksi, jolloin Suzukilla on tarjota kevytautoksi nelivetoisia autoja, automaattivaihteisia autoja ja hybridiautoja. Tutustu Suzukin mallistoon ja valitse omasi!

Mallisto

suzuki_swift_2017_model  Suzuki_SX4_S-Cross_model

 

Tulossa! Suzukin kevytautouutuus

Swift 1.2 DUALJET 2WD GL CVT -automaatti – nyt vain 16 990 €

sisältäen nopeudenrajoittimen ja muutoskatsastuksen!

MIKÄ ON KEVYTAUTO?

Kevytauto on aivan uusi ajoneuvotyyppi, joka otetaan käyttöön Suomessa marraskuun alussa 2019. Käytännössä kevytauto on aivan tavallinen henkilöauto, jonka nopeus on rajoitettu 60 km/h.Kevytauton tarkoituksena on tarjota nuorille kuljettajille turvallinen vaihtoehto mopolle ja mopoautolle. Kevytautoa saa kuljettaa yli 15-vuotias henkilö samalla ajokortilla kuin mopoautoa (AM/121-, B- tai A-kortit), mutta vain Suomessa. Kun ajoneuvoa ei enää käytetä kevytautona (esim. 18-vuotias saa B-ajokortin), auto voidaan muuttaa takaisin henkilöautoksi. Muutos onnistuu helposti poistattamalla nopeudenrajoitin ja viemällä kevytauto muutoskatsastukseen. Toimenpiteestä ei aiheudu veroseuraamuksia, koska autovero on suoritettu normaalisti jo henkilöautoksi rekisteröitäessä.

Kevytauto tehdään bensiini-, diesel-, kaasu- tai sähkökäyttöisestä henkilöautosta rajoittamalla käytössä olevia tehoja elektronisella rajoittimella, joka asennetaan Suomessa jälkiasennuksena. Rajoitin voidaan asentaa niin manuaali- kuin automaattivaihteisiin autoihin. Rajoittimen asennus ei vaikuta auton kiihtyvyysarvoihin eikä vääntömomenttiin, vaan ajokokemus on henkilöautoa vastaava aina 60 km/h nopeuteen saakka. Myös CO2-päästöarvot ovat normaalia henkilöautoa vastaavat.

Kevytautoille on asetettu maksimissaan 1 500 kilon kokonaispainorajoitus (sähköautoille 1 800 kg).

TURVALLISUUS

Kevytauton kori, joka on henkilöauton kori, suojaa nuoria huomattavasti paremmin kuin mopoautojen kori. Kaikissa Suzukeissa on vähintään kuusi turvatyynyä (etu- ja sivuturvatyynyt sekä turvaverhot). Lisäksi Suzukin mallit ovat täynnä viimeisimpiä turvallisuusvarusteita, kuten esim. peruutuskamera, pysäköintitutkat, törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella, kaistavahti ja kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä. Vitarassa on lisäksi liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kuolleen kulman valvontajärjestelmä sekä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä.

MUKAVUUS JA KÄYTÄNNÖLLISYYS

Kevytautoissa on kaikki samat mukavuusvarusteet kuin muissa Suzukin malleissa, esim. kauko-ohjattu keskuslukitus, avaimeton kulku ja käynnistys, manuaali- tai automaatti-ilmastointi, 7” kosketusnäyttö, navigointi, hämärätunnistimella toimivat ajovalot, vakionopeussäädin tai mukautuva vakionopeudensäädin yms.

Kevytautoissa on myös huomattavasti tilavammat sisätilat kuin mopoautoissa. Kevytautossa saa myös matkustaa pääsääntöisesti 5 henkilöä (Ignis, Jimny 4). Sallittu matkustajamäärä on merkitty ajoneuvon rekisteröintitodistukseen.