Tekniikka

KÄYTÄNNÖLLISTÄ  SUORITUSKYKYÄ

Uusi kevyt ja kompakti moottori

Jimnyn moottori on 1,5-litrainen bensiinimoottori, joka kehittää 75 kW (102 hv) tehoa. Suurin vääntö-momentti on 130 Nm ja sitä on käytettävissä enem-män varsinkin moottorin alhaisilla käyntinopeuksilla. Suuremmasta iskutilavuudestaan huolimatta uusi moottori on ulkomitoiltaan entistä pienempi ja 15 prosenttia aikaisempaa kevyempi.


Vaihteistot

Jimny on saatavissa viisivaihteisella manuaalivaihteistolla tai nelivaihteisella automaattivaihteistolla. Tarkasti toimiva manuaalivaihteiston vaihteensiirto tarjoaa aina nautinnollisen ajokokemuksen. Automaattivaihteisto on varustettu momentinmuuntimella.


Mäkilähtöavustin

Mäkilähtö on helppoa mäkilähtö-avustimen avulla. Se pitää jarrut päällä kahden sekunnin ajan, kun kuljettaja siirtää jalan jarrulta kaasulle. Verraton apu jyrkässä mäessä liikkeelle lähtiessä.

Alamäkihidastin

Jyrkässä alamäessä alamäkihidastin pitää nopeuden hallinnassa käyttämällä jarruja automaattisesti. Näin kuljettaja voi keskittyä maastoon ja ohjaamiseen.


Luistonestojärjestelmä

Mikäli ristikkäiset renkaat menettävät pidon, tulee avuksi Jimnyn automaattisesti toimiva jarruja käyttävä luistonrajoitin. Se jarruttaa pidon menettäneitä renkaita ja välittää voimaa toiselle puolelle, millä varmistetaan matkan jatkuminen.