Sisätilat

Mukavuus

Tarttuessasi Jimnyn rattiin huomaat, että kaikki tuntuu juuri oikealta. Hallintalaitteet ovat sijoitettu käden ulottuville, mittaristo on helppolukuinen ja selkeä, vaihdekepin ja polkimien liikkeet tuntuvat hyvältä. Ergonomiset ja tukevat istuimet ovat mukavat pitkällä matkalla. Jokaisella istuimella on riittävästi tilaa, joten Jimnyssä matkustaa mukavasti vaikka neljä aikuista. Takaistuimet ovat kaadettavissa tilantarpeen mukaan 50:50-suhteessa.

jimny_penkit

JLX-varustelutaso

Jimnyn kattavaan vakiovarustukseen kuuluvat mm. ilmastointi, CD/Radio, kauko-ohjattu keskuslukitus, SRS-turvatyynyt kuljettajalle ja etumatkustajalle, ESC- ajonvakautusjärjestelmä, sähkötoimiset etuikkunat, sähkösäätöiset, korinväriset ja lämmitettävät sivupeilit sekä istuinlämmittimet edessä.

jimny_kojelauta

Turvallisuus

Aktiivinen eli ennakoiva turvallisuus on Suzukin turvallisuusajattelun ydin. Hyvä näkyvyys joka suuntaan vähentää kolaririskiä merkittävästi: Jimnyssä on suuret ikkunat joka suuntaan ja kuljettaja sekä matkustajat istuvat korkealla. Säätimet ovat sijoiteltu loogisesti käden ulottuville, jolloin kuljettajan ei tarvitse siirtää katsetta pois tiestä.

Jimnyn ajettavuus ja tehokkaat jarrut auttavat kuljettajaa ongelmatilanteessa. ESC-ajonvakautusjärjestelmä auttaa pitämään auton hallinnassa seuraamalla antureiden välittämiä tietoja ja ohjaamalla niiden avulla moottorin ja jarrujen toimintaa. Jos renkaat menettävät pidon, ESC säätää automaattisesti moottoria ja jarruja, jotta auto pysyy kuljettajan hallinnassa.

Kolaritilanteessa Jimny suojaa kuljettajaa ja matkustajia. Etu- ja takaistuimilla on 3-pisteturvavyöt, etuistuimilla on lisäksi esikiristimet ja takaistuimilla kaksi ISOFIX-kiinnikettä. Etuturvatyynyt suojaavat kuljettajaa ja etumatkustajaa. Jimnyn kori ja runko sitovat törmäysenergiaa ohjaten sen poispäin kuljettajasta ja matkustajista. Ovissa olevat vahvikkeet suojaavat kuljettajaa ja matkustajia mahdollisessa sivutörmäystilanteessa.

jimny_turvatyynyt